Landsmötesbloggen

Folkpartilandsmöte på Internet

G45 Förbud mot mobiltelefoninnehav på rättspsykiatriska kliniker

Motionär: Folkpartiet liberalerna Tingsryd

Förslag till landsmötesbeslut:

  1. att Folkpartiet ska arbeta för en snar ändring i lagstiftningen så att det blir möjligt för ett landsting att ta beslut om mobiltelefonförbud där sådant är nödvändigt för att förhindra fortsatt brottslighet.

 

Landstinget i Kronobergs län har tagit ett beslut att inte tillåta mobiltelefoner på rättspsykiatriska kliniken på Sankt Sigfrids Sjukhus i Växjö. Detta på grund av att de intagna kan fortsätta att begå brott med hjälp av mobiltelefonen, vilket också skett.

Såväl Socialstyrelsen som länsrätten har ansett detta beslut inte vara i överensstämmelse med gällande lagstiftning och därför vit vite uppmanat Landstinget att upphäva beslutet. Landstinget har inte gjort detta utan nu överklagat beslutet till Kammarrätten.

Vi önskar att Folkpartiet arbetar för en snar ändring i lagstiftningen så att det blir möjligt för ett landsting att ta beslut om mobiltelefonförbud där sådant är nödvändigt för att förhindra fortsatt brottslighet.

PS-svar:

I motion G45 föreslås att Folkpartiet ska verka för att mobiltelefonförbud ska kunna tillämpas på bland annat rättspsykiatriska kliniker för att förhindra fortsatt brottslighet. Folkpartiet har sedan tidigare tagit ställning för att bl.a. störning av mobiltelefoner på kriminalanstalter ska kunna förekomma i syfte att stoppa möjligheten till ny brottslighet. Därför förefaller det rimligt att tvångsmedel med samma syfte ska kunna tillämpas, när det gäller människor dömda till rättspsykiatrisk vård. Partistyrelsen föreslår därför att motion G45 bifalles.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: