Landsmötesbloggen

Folkpartilandsmöte på Internet

Intressanta reaktioner på Jans tal

Posted by Andreas Bergström på november 20, 2009

Jan Björklund är ju en skicklig talare, och att han numera använder prompter gör att det ser mycket proffsigt ut. När man börjat lägga märke till hur han omväxlande tittar på skärmen till höger och på skärmen till vänster så blir det lite lustigt, men det är nog inget de flesta tänker på. Obama ser precis likadan ut när han levererar sina tal.

Under avsnittet som handlade om invandring och integration avbröts Jan vid flera tillfällen av applåder ”på fel ställen”, alltså innan han hade hunnit fram till sin punchline. I bakgrunden ligger förstås händelserna i Vellinge. Jag är stolt över att tillhöra ett parti där vi gemensamt är så engagerade för en liberal invandringspolitik och en klok integrationspolitik. Sedan skulle den kunna bli ännu liberalare och klokare, men det är ett annat kapitel.

Parbogarantin är en fråga vi har drivit länge, men kanske inte så aktivt de senaste åren. Att döma av genomslaget i medier och reaktionerna i bänkraden är det här en fråga vi bör driva hårt i valrörelsen. Det kanske inte är en ny ”eget rum i långvården”, men så nära man kan komma. Flera personer grät i publiken, på riktigt, medan Jan talade om det äldre paret som inte fick bo tillsammans tills döden skiljer dem åt.

Kort sidospår: Tidningen Nu har ett kort nyhetsblad varje dag. Här rapporteras att en opålitlig runtfrågning ger en extrem övervikt för Birgitta Ohlsson som minister efter Cecilia Malmström. Intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: